L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la presidenta de l'Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines, Carme Carrió, han signat el conveni de col·laboració per a l'any 2016 de foment i impuls d'activitats socials i culturals en el barri per millorar la qualitat de vida dels veïns.

Segons l'acord signat, l'Ajuntament de Manresa atorgarà una ajuda econòmica en concepte de subvenció d'un import de 57.448 euros adreçats a la realització del Conveni Marc d'Escodines, que inclou el Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC), la dinamització de la biblioteca veïnal Jaume Perramon, i per a la celebració de les festes tradicionals de les Enramades.

El Pla de Desenvolupament Comunitari de les Escodines treballa des de fa anys en diferents eixos principals: Dinamització comunitària, Pol de Cultura, Biblioteca Veïnal, Programa de dinamització del col·lectiu de la Gent Gran, Tradició i Difusió.

L'eix de Dinamització comunitària té l'objectiu d'enfortir el teixit associatiu, fomentar el treball en xarxa, impulsar plataformes de treball, de col·lectius i projectes; i promoure grups d'interès en diferents àmbits, que s'autoorganitzin i emprenguin accions.