El govern de Manresa proposarà al proper Ple Municipal -que se celebrarà el dijous, 17 de novembre- l´aprovació de la posada a disposició del departament d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya d´un terreny per a la construcció de la nova escola Les Bases. L´espai, de propietat municipal, té 6.470 m2 de superfície i està situat a la zona nord-oest de la ciutat, al xamfrà entre la prolongació del carrer Puigmal i l´Avinguda Universitària.

Aquest solar estava destinat inicialment a la construcció de l´equipament escolar CEIP la Flama -segons l´acord del Ple Municipal celebrat el 15 de setembre de 2008-. Tot i això, en l´actual context econòmic, que requereix rendibilitzar molt les inversions, i tenint en compte també les inversions de millora que s´han realitzat els darrers anys a les instal·lacions a la Flama, el govern de Manresa ha optat per cedir aquest terreny per a la construcció de la nova escola Les Bases.

En aquests moments, l´escola Les Bases està funcionant dins les instal·lacions de l´antic edifici del CTM, en un espai cedit per la Fundació Universitària del Bages (FUB). Aquestes instal·lacions tenen una superfície disponible de 303,96 m2, on s´ubica una aula de P3 i una de P4 amb una cinquantena d´alumnes.

Atesa aquesta situació provisional, el Govern de la Generalitat ha programat la creació d´una nova escola i ha demanat a l´Ajuntament de Manresa que posi a disposició la finca on s´haurà d´ubicar el nou edifici de l´escola Les Bases.

Un cop el Ple Municipal hagi aprovat l´acord i s´enviï la documentació necessària al Departament d´Ensenyament de la Generalitat, la posada a disposició es formalitzarà en un document administratiu que se signarà entre les dues administracions. El terreny continuarà sent propietat de l´Ajuntament de Manresa i, un cop la Generalitat hagi construït l´edifici de l´escola, aquest també quedarà de propietat de l´Ajuntament. Es diferencia, així, d´una cessió de domini, en què tant el terreny com l´equipament serien propietat de la Generalitat (modalitat que s´utilitza en els casos dels Instituts de Secundària).

La nova escola va néixer el curs 2015-2016, inicialment a l´empara de l´escola La Sèquia i amb un grup de P3. El segon curs, l´actual, ofereix P3 i P4 i disposa d´autonomia pròpia, amb el nom de Les Bases.