Dilluns al capvespre coincidiran dues activitats destacades de la Festa de la Llum. Es tracta de l'Encesa de la Nova Llum, que tindrà com a eix central la plaça de Sant Domènec i el seu entorn, i el festival artístic efímer Jardins de la Llum. Tots dos es retroalimenten, asseguren els organitzadors.

Òmnium organitza per cinquè any consecutiu l'Encesa de la Nova Llum. Dilluns a partir de 2/4 de 8 del vespre s'encendran 30.000 espelmes al Centre Històric amb la col·laboració d'una dotzena d'entitats. La novetat d'enguany serà la reproducció de la rossassa que hi havia a l'església Sant Pere Màrtir, enderrocada a la guerra civil, al mig de Sant Domènec. L'obra és de Mabel Nieto. També s'il·luminarà l'edifici de la Buresa i l'antiga seu de la Caixa.

Per altra part, Jardins de Llum proposa 21 manifestacions artístiques en diferents punts del Barri Antic que aporten «un punt de vista contemporani i artístic de la Festa de la Llum», segons Anna Roca, de la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central. S'utilitzen les noves tecnologies, projeccions i il·luminacions.