Orientació. Aquesta és la paraula clau de la Fira de l’Estudiant de Manresa que s’ha inaugurat aquest dilluns al migdia i que per primera vegada es porta a terme al palau firal. Orientació tan pels alumnes que al final del seu cicle d’ESO o de batxillerat han de triar quins estudis volen seguir, però també per aquells que pels motius que sigui van deixar les aules i ara s’hi volen tornar a enganxar o els adults que reclamen una formació continuada.

La Fira celebra el seu 25è aniversari. Això s’ha notat en la inauguració, amb més autoritats de l’habitual. Ha estat presidida per la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz; l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i el president del consell comarcal del Bages, Agustí Comas. També hi havia la delegada del Govern a la Catañunya central, Laura Vilagrà; el número 2 d’Ensenyament, el manresà Antoni Llobet; el president del consell comarcal del Berguedà, David Font; regidors de l’Ajuntament de Manresa i membres del departament d’Ensenyament a les comarques centrals i de la comunitat educativa.

A la inauguració, la consellera Ruiz ha assegurat que un dels canvis als qual s’haurà de donar resposta és la necessitat de la formació al llarg de tota la vida. Més que mai s’anirà solapant l’etapa formativa amb la professional i la necessitat d’actualitzar-se a nivell professional, ha dit. També ha assegurat que cal promoure amb decisió els estudis de formació professional perquè tenen una bona sortida i perquè relliguen el teixit del territori.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha destacat la vocació de servei de la fira i la seva capacitat d’adaptar-se a la realitat canviant. Per la seva part Comas ha manifestat que la fira és un espai obert per la gent que vol continuar formant-se i reinventar-se.

A l’acte també hi han intervingut Joan Morros, que el 1993 i a través de de l’espai d’informació juvenil Bloc va organitzar la primera fira; David Soldevila, que la va dirigir durant 4 anys; i l’educadora Nereida Berruezo, que la va visitar com a estudiant i que ara hi fa d’orientadora.

La Fira de l’Estudiant estarà oberta fins el pròxim dijous. S’espera la visita de més de 3.000 estudiants de les comarques centrals amb l’objectiu que tinguin al seu abast totes les possibilitats formatives que hi ha a les comarques centrals.

En el marc del certamen, aquest dimarts hi haurà la xerrada «Les decisions a l’adolescència». Anirà a càrrec de l’especialista en pedagogia terapèutic, Laia Casas. Es durà a terme a les 7 de la tarda al mateix palau firal.