Entre Vic i Terrassa, ciutat que ha acollit el final de trajecte, la seixantena de participants (si bé en alguns trams han arribat al centenar) en la 4a edició de La Motorada per la independència han fet parada, aquest migdia, a la plaça d'Europa de Manresa. Hi han arribat a quarts d'1 i han aparcat al perímetre de la plaça dels Infants, on ja els esperaven força curiosos -per ser un dia festiu- que no han perdut l'ocasió d'immortalitzar la seva arribada amb mòbils, sobretot, i càmeres. Des de les 11 h ha quedat tallat al trànsit el tram final de la Muralla del Carme a partir de l'entrada al pàrquing de Puigmercadal.

Amb les motos aparcades, els participants s'han aplegat a la plaça d'Europa, on lluia una gran estelada i a on han fet els parlaments Francesc Fabregat, membre de la junta de la Motorada; Josep Maria Pintó, membre de l'ANC a Manresa; Jaume Aragall, president de La Motorada; Antoni Bozzo, president de l'ANC a Manresa, i la regidora Mercè Rosich, que ha agraït als responsables de la iniciativa el seu pas per la capital del Bages en nom de l'alcalde, que estava en un altre acte. El lliurament a Rosich i a Bozzo de dues estelades signades pels diputats independentistes del Parlament de Catalunya i una fotografia de tots els participants davant l'estelada que hi havia a la plaça, han clos la parada a Manresa.

Enguany, La Motorada ha estrenat format. És el primer que s'ha fet una ruta de tres dies, mentre que en les tres anteriors s'han fet concentracions puntuals. La sortida es va fer dissabte de la plaça de la Fira de Cardona, des d'on es va dirigir a Solsona, Bassella (amb visita al museu de la moto), Sort, Balaguer, Gandesa, Vilafranca del Penedès, Arenys de Munt, Figueres, Lladó, Vic, Manresa i Terrassa.