L'estat ruïnós del número 97 de la carretera de Vic de Manresa, a prop de la Bonavista, ha forçat a desallotjar el bar Port Present, el negoci que hi havia en els baixos de l'immoble. Tècnics de l'Ajuntament s'hi van desplaçar dimecres a mig matí, juntament amb l'advocat del propietari del bloc de pisos, alertats perquè una veïna de l'edifici del costat havia sentit un fort soroll en la coberta. Un cop els tècnics van revisar la part superior de l'edifici, van comunicar a la propietària del bar que n'havia de marxar perquè l'edifici està en molt males condicions. L'Ajuntament ha confirmat que una part de la coberta es va esfondrar.

La responsable del negoci encara retirava ahir a la tarda les ampolles de begudes que guardava a l'establiment. «Em van dir que ho havia de treure tot en qüestió d'hores, però hi tinc tot d'ampolles i més material i, és clar, era impossible treure-ho tot dimecres. Tot ha estat molt ràpid, i ara em veig de sobte sense el negoci que regento», afirma. Dimecres al migdia la Policia Local va col·locar tanques just a davant de l'edifici i va dir a la responsable del bar que ja no podia atendre cap client més. El negoci havia obert portes feia tres anys.

L'Ajuntament ha explicat a Regió7 que ahir es van saber les conclusions de la inspecció i els tècnics van acabar de redactar els informes corresponents, que han determinat que l'edifici està en ruïna, i per tant es va notificar al propietari l'ordre d'enderroc.

Se li ha donat un termini de cinc dies per iniciar les tasques d'enderroc, i de manera cautelar se li ha ordenat la instal·lació d'una bastida de protecció al llarg de la façana. En el bloc de pisos no hi viu cap veí i els establiments dels negocis que hi havia al costat del bar Port Present han anat tancant en l'últim any.