Manresa podria passar a tenir gairebé el doble de places de zona blava, de 668 a 1.183 places, que equival al 77% més que les que hi ha ara mateix, si s'acaba aprovant la mesura.

Regió7 ha demanat a dotze ciutadans que valorin aquesta probable mesura impulsada per l'Ajuntament, i que també comportaria una baixada de preus. La tarifa per hora actualment és d'1,88 euros, i passaria a ser d'1,50 o 1,70 euros, depenent de la zona de la ciutat. Aquesta disminució suposaria el 10% menys de preu en les places que passarien a una tarifa d'1,70 euros l'hora, i el 20% menys en les places d'1,50 euros.

L'ampliació de places es faria principalment a carrers cèntrics com el Carrasco i Formiguera, Jacint Verdaguer, Saclosa i Sèquia, on encara és gratis aparcar.

El consistori argumenta que amb aquesta mesura la ciutat se situaria «en una ràtio de places i preus en consonància amb ciutats de mida similar»

Els ciutadans consultats per aquest diari han valorat la proposta, i tots troben malament el fort increment de places. En canvi, valoren positivament la baixada de preus, però alguns argumenten que l'Ajuntament s'embutxacarà molts més diners que abans, ja que Manresa continua tenint una de les zones blaves més cares de Catalunya.

Altres punts de vista expressen que aparcar al centre de Manresa continua sent un problema per a molts ciutadans, i que la zona blava no ajuda que la mobilitat de vehicles sigui més fluïda pel que fa a l'estacionament. Molts argumenten que és un mecanisme per recaptar diners per part de l'Ajuntament.

Segons els ciutadans consultats, s'haurien de buscar alternatives a duplicar la zona blava, com per exemple una zona taronja o descomptes per als joves.