L'Ajuntament de Manresa ha detallat aquest dimecres que l'empresa Postes y Maderas SA (PYMSA) ha reprès l'activitat després de presentar un recurs contenciós al jutjat amb el qual demana suspendre l'ordre de tancament que li havia imposat el consistori. Des de l'equip de govern municipal han constata que efectivament torna a haver-hi activitat a les instal·lacions de l'empresa i afirma que estudiarà si correspon sancionar l'incompliment de l'ordre de tancament.

L'Ajuntament va ordenar el juliol el tancament de la part productiva i de l'empresa, decisió que Pymsa va fer efectiva fins aquest dimarts. Veïns de la zona van alertar al consistori que l'empresa havia tornat a la feina. El mateix dia, la Policia Local hi va fer una inspecció, i va aixecar una acta en què constatava que una part de l'activitat productiva estava funcionant. Avui, tècnics municipals ho han corroborat, amb una altra inspecció en què han pogut comprovar que l'activitat productiva torna a estar en marxa.

L'empresa ha presentat un recurs contenciós administratiu al jutjat contra les mesures de tancament parcial de l'activitat i, al mateix temps, en peça separada, ha demanat l'aixecament de les mesures cautelars imposades per l'ajuntament.

Paral·lelament l'empresa ha comunicat a l'Ajuntament la interposició d'aquest recurs contenciós administratiu i de la peça separada, i ha sol·licitat la suspensió de la mesura cautelar de tancament aplicada, en un document en què exposa diversos motius. L'empresa, al·legant els fonaments legals en es quals es basa el recurs, ha reprès l'activitat.

L'Ajuntament ha d'estudiar i resoldre la petició de suspensió presentada, en el termini màxim d'un mes, abans de, si escau, procedir a l'execució subsidiària de la mesura provisional de cessament i clausura dels processos productius.

Igualment, l'Ajuntament també estudiarà si correspon obrir un nou expedient sancionador per l'incompliment de l'ordre de tancament.