L'Ajuntament de Manresa va posar en marxa aquest dilluns al carrer Font del Gat la darrera fase del pla de xoc de l'espai urbà previst per al 2017 amb un paquet d'actuacions destinat a deu punts de la ciutat amb l'objectiu de millorar voreres i zones destinades a vianants i ciclistes.

S'actuarà en 2.171 metres quadrats amb l'objectiu de resoldre el seu actual estat de degradació. El pressupost d'execució és de 187.269 euros i les intervencions tenen una durada màxima prevista d'unes set setmanes.

Amb aquestes treballs es dóna continuïtat a les actuacions realitzades i programades d'acord amb els resultats i recomanacions de l'Auditoria de l'Espai Urbà impulsada des de l'Ajuntament de Manresa.

Cal recordar que, en total, en aquests treballs més prioritaris previstos dins aquest 2017 s'ha invertit un milió d'euros del pressupost municipal.

10 punts

Els 10 punts on s'hi actuarà són als vials: Abat Oliba (169 m2); Font del Gat (662 m²); Font dels Capellans (382 m²); Martí Pol (24 m²); Mas d'en Roca (23,5 m²); Passeig Pere III (9,6 m²); Puigterrà (326,5 m²); Sant Jordi (326 m²); Santa Clara (195 m²); i Viladordis (53 m²).

Quatre de les actuacions se centren en la millora dels paviments malmesos a conseqüència dels arbres, tres corresponen a actuacions de guals de vianants i les tres restants se centren en la millora de la pavimentació de determinants espais, ja sigui per la seva inexistència o perquè la pavimentació existent ha esdevingut obsoleta. Ateses les característiques de les intervencions, les que suposen la renovació de la pavimentació es preveuen mantenint el tipus de paviment existent.

En el cas del passeig Sant Jordi de la Balconada, malgrat que se substituirà l'arbrat existent, als nous arbres s'hi col·locarà una barrera d'arrels per tal d'evitar que tornin a malmetre el paviment.