L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, és la persona proposada pels republicans per ocupar el lloc de diputat provincial que correspon a la formació segons els resultats de les passades eleccions municipals. És la primera vegada que ERC tindrà representació a la Diputació de Barcelona en el partit judicial de Manresa, on va quedar com a segona força i molt a prop de la primera.

Guiteras ha agraït la confiança dipositada en ell i ha manifestat la seva voluntat d'exercir el seu nou paper amb rigor i treball, complint amb la missió de l'ens de donar suport als ajuntaments per millorar els seus serveis "sigui quin sigui el color polític de l'ajuntament". A més, ha afegit que en el context actual es tracta també d'un repte, doncs "les diputacions tindran un paper clau en la transició del nostre país des d'una comunitat autònoma a un estat independent". Un paper que, per al nou diputat, "no ha de defugir i treballaré perquè així sigui".

L'alcalde de Moià també ha aprofitat per anunciar la seva voluntat de no repetir com a diputat al Parlament de Catalunya: "No és bo la duplicitat de càrrecs i el meu compromís és ara a nivell local, des del meu ajuntament i des de la diputació, on també ajudaré a construir el nou Estat". En les properes setmanes ERC-Bages ha de celebrar congrés per escollir els nous candidats a les eleccions del 27S.

A part de Guiteras, hi haurà tres suplències segons estableix la normativa. Aquestes les ocuparan el regidor de Sant Mateu de Bages, Gabriel Rovira; la regidora de Navàs, Hortènsia Font; i per últim l'alcalde de Monistrol de Montserrat, Joan Miguel.