L'Ajuntament de Monistrol de Calders ha retornat als propietaris de l'antiga colònia industrial Clarassó el projecte que van presentar per enderrocar les instal·lacions, que tal com ha anat informant aquest diari es troben des de fa temps en un estat ruïnós.

Els amos del complex, BBVA, la Sareb i l'Institut Català de Finances, van entrar la proposta al consistori l'última setmana del mandat passat, i el nou equip de govern (format pels regidors de la CUP) els han requerit la introducció d'un total de 20 esmenes "perquè es resolguin les mancances i errors d'amidaments detectats", segons han informat l'alcalde, Ramon Vancells.

El consistori considera que el projecte no era curós en el correcte tractament dels residus perillosos presents a la finca (fibrociment, detectors de vidre, fibra de vidre...) ni en la recuperació òptima de l'espai, i en aquest sentit avisa que seran "inflexibles" amb un tema "que afecta la seguretat i la salut de les persones i el medi ambient" i que només es concedirà llicència si es compleixen aquests requeriments. També subratlla que els propietaris són els responsables del deteriorament i que "podrien haver aportat solucions abans".