L'antic espai fabril de Cal Clarassó de Monistrol de Calders ja és net de material contaminant. L'empresa que es cuida de l'enderroc de les naus i la colònia d'habitatges abandonats fa deu anys, ja ha retirat les restes de fibrociment i de fibra de vidre que hi havia en cobertes i canalitzacions i preveu que en qüestió "d'un mes o un mes i mig" haurà enllestit l'enderroc i la retirada de la runa no contaminada, segons ha explicat l'alcalde, Ramon Vancells. Després, quedaran quinze dies més de feina de reforestació del solar.

Inicialment es preveia una primera fase de descontaminació i una segona per a l'enderroc, però finalment s'ha optat per actuar a les naus de forma individual i no com un conjunt, de manera que s'ha anat enderrocant a mesura que els edificis eren nets de fibrociment. El material contaminant ja s'ha retirat del tot, però l'enderroc és més lent i encara hi ha feina per a unes quantes setmanes.

En total s'han omplert més de 200 saques de restes amb fibrociment, i si bé l'empresa encara no ha entregat a l'Ajuntament la certificació amb el volum exacte recollit, assegura que s'hauran superat les 80 tones de material contaminant que inicialment es preveia que hi havia. D'altra banda, les prospeccions que es van realitzar abans d'iniciar els treballs havien identificat la presència de 12 detectors de fums iònics (que són contaminants perquè tenen components radioactius), i en aquest cas també s'ha superat la indexació incial. Amb la neteja feta fins ara ja se n'han trobat 25, i no es descarta que n'hi hagi més entre les restes no contaminants.