Monistrol de Calders acollirà durant aquest cap de setmana la tercera edició de la Fira del consum crític. S'hi duran a terme tot un seguit d'activitats relacionades amb formes alternatives de consum en diversos àmbits. A la tarda-vespre de dissabte el poble s'omplirà d'expositors d'àmbits tan diversos com l'alimentació, la banca ètica, el tèxtil, o l'energia.També hi haurà artesans i el mercat de l'estraperlo. El mercat de dissabte es clourà amb un concert de Les Sisones.

En concret, el certamen s'iniciarà dissabte a les 11 del matí amb una trobada col.loqui dels grups de consum, al Casal d'Avis. A les 12, al mateix espai, es farà un tast de vins conduït per Marc Ávalos. El preu és de 12 euros i cal inscripció prèvia. De 5 de la tarda a 10 del vespre tindrà lloc la tercera Fira del Consum Crític Ecomonistrol, amb parades, animació musical i espai infantil. En paral.lel es faran tallers d'elaboració de gelats, d'herbes remeieres i d'elaboració de llets i formatges vegetals.

Diumenge, a 2/4 de 10 del matí, es farà un esmorzar a la vinya i recorregut pel passat, present i futur vitivinícola de Monistrol.