L’electricitat ha arribat amb força al món de l’automòbil i ho ha fet per quedar-s’hi. Un clar exemple és el renovat catàleg Smart Electric Drive. Un concepte de mobilitat associat a la màxima eficiència que, en la seva quarta generació, estarà disponible en tota la gamma de productes de la marca. Una oferta que es veurà ampliada per estar disponible en les tres carrosseries Smart: Fortwo, Forfour i Cabrio, a partir del proper mes de juny.

Les tres variants de l’oferta Smart disposen d’un motor elèctric de 81 cv que transmet la força de forma constant a les rodes amb una eficàcia i una rapidesa molt destacades. Un dinamisme idoni per moure’s amb màxima soltura i agilitat per la ciutat, a més s’hi suma una autonomia ja anunciada per la marca d’uns160 km sense produir emissions locals en el cas del biplaça Fortwo. La velocitat màxima de 130 km/h està limitada electrònicament per no disminuir l’autonomia.

Si el que es vol és maximitzar l’autonomia, es disposa del mode ECO, la capacitat regenerativa del qual contribueix a carregar la bateria d’una manera més que evident en frenades i desacceleracions. Un sistema de radar ajuda a controlar la recuperació d’energia segons l’estat del trànsit.

Menys temps de càrrega

Pel que fa a la bateria d’ions de liti de 17,6 kWh que alimenta el motor elèctric del vehicle, la marca anuncia que s’ha aconseguit reduir a la meitat el temps necessari per a la seva recàrrega. D’aquesta manera, es necessiten tres hores i mitja en un endoll tipus wallbox perquè es carregui, mentre que en una presa convencional es necessiten sis hores.

A partir de final d’any, s’oferirà de manera opcional un carregador ràpid de 22 kW. Permetrà la càrrega de l’Smart Electric Drive en menys de tres quarts d’hora, sempre que sigui possible l’accés a un punt de corrent trifàsic. Smart garanteix les bateries per 8 anys o 100.000 km.

L’estètica dels Smarts elèctrics

A nivell estètic, els Smart elèctrics tenen detalls externs que els identifiquen ràpidament, com són els logotips. No obstant això, si s’opta pel paquet de disseny opcional electric drive, s’aconsegueix una imatge molt expressiva gràcies a l'exclusiva pintura electric green per a la cèl·lula de seguretat tridion i els retrovisors exteriors, entre altres detalls.

Preus

Els preus de la gamma Electric Drive, sense descomptes, són de 23.302 euros el Fortwo, 23.966 el Forfour, i 26.730 el Cabrio.