Sangyong reforça la gamma crossover amb la introducció de millores en dos dels seus models, com són el Tivoli i el XLV. Tots dos vehicles ja poden equipar una de les més avançades innovacions en matèria de seguretat desenvolupada per la firma coreana. Es tracta de la Seguretat Activa SsangYong (SASS), que són solucions d’assistència a la conducció. El nou SASS incorpora sis avançades funcions que milloren en gran mesura el nivell de seguretat que ofereixen aquests models i posicionen els vehicles d’accés a la gamma SUV i monovolum de SsangYong al capdavant dels seus respectius segments en aquesta matèria.

Seguretat preventiva

El SASS està format per una càmera frontal i una unitat de control que actua sobre l’antibloqueig de frens ABS, el control d’estabilitat ESP i la gestió del motor. Un equip que ofereix a l’usuari un notable guany en seguretat, ja que incorpora avançats sistemes que contribueixen de manera directa a evitar possibles contratemps. Per exemple, l’Advertiment de Risc de Col·lisió Frontal (FCW), un sistema electrònic que avisa el conductor a través d’una alerta sonora en cas de risc de col·lisió amb un vehicle o vianant. Aquest dispositiu es reforça amb la Frenada d'Emergència Autònoma (AEBS), que permet prevenir un accident o reduir la velocitat d'impacte aplicant tota o part de la força de frenada de forma automàtica.

Sense sortir del carril

En el cas dels sistemes d'advertiment de sortida de carril i de permanència al carril, el primer avisa acústicament el conductor que està abandonant el carril pel qual circula si no ha estat indicat mitjançant els intermitents; i el segon corregeix a més la trajectòria del vehicle.

També disposa de l’assistència de llums, que controla automàticament la posició curta o deixa anar la il·luminació dels fars davanters. I per altra banda, el TSR reconeix determinats senyals de trànsit i els reprodueix en el quadre de comandaments. El sistema Seguretat Activa SsangYong forma part de l’equipament de sèrie del nivell d’acabat Limited en els Tivoli i XLV.