Alternativa perquè les esglésies de pobles rurals i amb cases disseminades no quedin buides. Els capellans del Fòrum Ondara -el col·lectiu de mossens progressistes- proposa que als temples s´instal·lin pantalles i la comunitat vagi a la seva església, a la de sempre, per seguir la missa que oficia el seu rector des de l´església del nucli de la zona amb més població. Unes imatges que arribarien als temples d´aquestes poblacions a través d´Internet. I és que el bisbat de Solsona ha posat sobre la taula deixar d´oficiar les misses del diumenge a les poblacions menys poblades per concentrar-les als nuclis més grans. La falta de capellans ha obligat el bisbat a moure fitxa davant la dificultat de fer missa a totes les parròquies de la diòcesi.

El bisbat ha assenyalat les parròquies de referència, on es farien les misses del diumenge i on els veïns de les poblacions més petites del voltant s´haurien de desplaçar. Són Solsona, Sant Llorenç de Morunys, Pinós i el santuari del Miracle. És una qüestió que afecta de ple la comunitat religiosa del Solsonès, una comarca on la gran majoria de municipis tenen menys de 300 habitants.

L'edició impresa de Regió7 ofereix avui una peça àmplia sobre aquesta proposta dels mossens del Fòrum Ondara que inclou una proposa per potenciar el paper de la dona en els oficis dominicals. Llegeix-lo aquí.