El Casal Popular La Fura de Solsona celebra aquest cap de setmana el seu novè aniversari amb un extens programa d'activitats lúdiques i culturals, que es faran entre el mateix casal i la plaça de Sant Pere. El tret de sortida a la celebració el donarà aquest divendres, a dos quarts de nou del vespre, una xerrada sobre la lluita contra els desnonaments, amb membres de la PAH de Sabadell que explicaran "de primera mà el funcionament de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i com, a través de la mobilització, la desobediència i la solidaritat, han pogut combatre el drama dels desnonaments", expliquen des del Casal La Fura.

El gruix dels actes arribarà dissabte amb una jornada cultural i festiva, que començarà a les 11 del matí amb un itinerari per la història recent de Solsona amb un recorregut pels llocs destacats de la República, la guerra civil i el franquisme, amb la col·laboració del Centre d'Estudis Lacetans.

També es farà vermut d'aniversari i una fideuà popular. Ja, a la tarda, hi haurà animació infantil amb el pallasso Lo Biel i Tast de formatges i melmelades de la cooperativa Riuverd. La jornada festiva per celebrar els nou anys de vida del casal acabarà amb un sopar popular i amb un concert, a partir de les 11 de la nit, amb les formacions Quicu Lloms i Rumb al bar, que presentarà el seu nou disc, que porta per títol Ara.