Una passarel·la de 6 metres de llarg i de 2,6 metres d'ample, situada a la rotonda del Pont de Solsona, serà l'escenari per on desfilaran, dissabte vinent, una dotzena de comparses durant l'arribada del rei Carnestoltes. La decisió de treure les carrosses per donar agilitat a la rua més multitudinària de la festa ha portat l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona a idear aquesta alternativa perquè les comparses no perdin visibilitat.

L'organització va celebrar, dijous passat, una reunió amb les comparses participants a l'arribada del dissabte, on es va presentar la proposta i ja es va establir l'ordre amb el qual desfilaran per la passarel·la. A més, els grups tenen la possibilitat de preparar un petit espectacle a dalt l'entarimat i, per aquest motiu, han de fer arribar a la junta del Carnaval la música que volen utilitzar.

Les comparses pujaran a la passarel·la per la banda del Pont, des d'on es fa l'arribada, i sortiran pel cantó del Portal per endinsar-se cap al nucli antic, ho faran a través d'una rampa de 3 metres que hi haurà a cada banda. Segons el president del Carnaval, Ramon Maria Casas, "aquest any serà de prova i, en funció de com vagi, l'any que ve valorarem d'ampliar-la o de fer alguna altra cosa". Perquè els participants puguin circular amb agilitat, hi haurà un camí establert amb un perímetre de seguretat i els espectadors es podran col·locar a banda i banda.