Veure de primera mà com treballen i conèixer els criteris de selecció de personal d'empreses locals de referència. Amb aquest objectiu, un total de 16 solsonins i cardonins en procés de recerca de feina van visitar la setmana passada les naus de Tèxtil Olius i Fytisa. És una iniciativa del Servei Connectem, l'antic Dispositiu d'Inserció Sociolaboral, que ha canviat de nom des que s'ha integrat dins l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona.

Les persones participants a aquesta acció es troben en situació d'atur i estan seguint un procés d'orientació laboral al Servei Connectem. Amb aquest tipus de visites, que fa temps que es duen a terme, es vol conèixer diferents realitats industrials, les tipologies de perfils professionals que hi treballen, com es porten a terme els processos de selecció de personal i les competències dels treballadors que valoren les empreses, per tal de fer més efectiva la recerca de feina.

Tèxtil Olius, instal·lada al territori des del 1978, i Fytisa, del mateix grup, tenen una plantilla d'unes 130 persones, entre operaris de maquinària, personal de manteniment, qualitat i oficines.