El Consell Comarcal del Solsonès es constitueix dilluns enmig de la incertesa sobre el nou govern

El trencament de l'anunciat pacte entre ERC, la CUP i els independents escindits de CDC, que prenia a CiU l'ens comarcal, ha deixat oberts tots els escenaris

23.07.2015 | 07:40

La incertesa plana sobre el futur Consell Comarcal del Solsonès dos dies abans la seva constitució, prevista per aquest dilluns a la una del migdia. El trencament de l'anunciat pacte entre ERC, la CUP i els independents escindits de CDC, que prenia a CiU l'ens comarcal que governava des de fa gairebé 30 anys, ha deixat oberts tots els escenaris.

Tot i els contactes mantinguts per les diferents formacions en les darreres setmanes, a hores d'ara no hi ha cap certesa absoluta sobre la composició del nou govern comarcal. ERC, que va obtenir els mateixos 8 consellers que CiU, compta amb el suport de la CUP, cosa que li permetria governar amb minoria. CiU, per la seva banda, va anunciar que assumia el paper d'oposició i votaria el seu candidat però que es mantenia oberta al diàleg. Per tant, els dos consellers independents, de La Molsosa i Odèn, tenen la clau, tot i que han anunciat que, en principi, s'abstindrien en l'elecció del nou president. De moment, doncs, no hi ha res tancat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema