Matí de Sant Jordi tranquil a Solsona que ha reeixit en nombre d’assistents cap al vespre

Més d’una vintena de parades van omplir els carrers de la capital de comarca oferint una variada oferta de llibres per a tots els públics

Els paradistes van assegurar que l’ambient que hi havia al vespre no tenia res a envejar al d’altres diades

Les parades de roses i llibres han omplert els carrers del nucli antic de Solsona des de primera hora d'aquest «tranquil» matí de Sant Jordi, segons el van descriure alguns dels paradistes. El fet que enguany la diada hagi caigut en feiner i el vent que hi ha hagut fins ben entrat el migdia han fet que menys solsonins hagin sortit amb relació a altres anys. Els carrers, però, s'han anat inundant cap al vespre i les parades i llibreries s'han omplert, tal com preveien els venedors. Enguany la ciutat ha acollit més d’una vintena de parades que han oferit un ampli ventall de llibres i roses als solsonins.

Des d’infants dels diferents centres escolars de la ciutat i fins a persones d’edat avançada han sortit als carrers per mirar les estrenes literàries i comprar alguna rosa per algú especial. L’oferta dels dos elements estrella d’aquesta diada ha estat tan rica com variada. Les parades de les dues llibreries locals, Tres Punts i Verdaguer, han exposat les últimes novetats i els títols de més èxit en l’actualitat. D’altra banda, l’estand del casal popular de la Fura ha portat llibres reivindicatius i sobre causes socials, mentre que la fundació Volem Feina ha optat per vendre llibres de segona mà a un preu reduït, per contribuir a l’economia circular i a la sostenibilitat en un dia tan assenyalat.

L’oferta de roses no ha estat menys; n’hi ha hagut de vermelles, blanques, blaves i de tots els colors, però també d’altres de solidàries i els beneficis de les quals són destinats a entitats locals que ajuden a persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental.

Escriptors locals com, per exemple Pep Divins, autor de «La cultura del blat», en què recupera mots ja oblidats que s’utilitzaven durant el segle XX al Solsonès sud, han aprofitat per firmar alguns exemplars a peu de carrer i els infants de l’Escola Arrels han fet un recital de poemes davant l’atenta mirada de familiars i companys.

Durant el dia d'avui, han sortit al carrer un total de 22 estands disposats en diferents punts del centre de la ciutat i dels quals una dotzena eren d’entitats locals i dos d’escoles del municipi.

Encara que la diada de Sant Jordi ha començat fluixa pel que fa a nombre d’assistents, a mesura que ha anat arribant la tarda els carrers s'han anat omplint. Els paradistes solsonins han coincidit, un cop acabada la jornada, que l’ambient que s'ha respirat a la tarda i el vespre no ha tingut «res a envejar a altres dies de Sant Jordi», deixant en l’oblit la tranquil·litat que ha regnat al matí.