Solsona condicionarà un solar a prop del Passeig per fer-hi un aparcament

06.08.2015 | 07:43
Solar on l´Ajuntament adequarà les places d´aparcament

L'Ajuntament de Solsona confia que abans de final d'any la ciutat tindrà un nou espai d'estacionament gratuït. Serà a l'àmbit del passeig del Pare Claret i el Casal Cívic, concretament al solar delimitat pels carrers de la Pujada del Castellvell i Antoni Gaudí i un talús del serrat d'en Mingo. El consistori ha signat un conveni de col·laboració amb els propietaris del terreny, actualment en desús.
L'Ajuntament vol donar una resposta, així, a la poca disponibilitat de places per aparcar en un dels indrets que concentren més serveis culturals, educatius i de lleure, especialment des que ha entrat en funcionament el Casal Cívic Xavier Jounou, a escassos metres d'aquest solar. Es calcula que s'hi podran encabir una quinzena de places i l'accés s'habilitarà exactament al xamfrà dels dos vials.
El consistori assumirà les actuacions necessàries perquè aquest espai es pugui destinar a aparcament. En primer lloc, caldrà invertir-hi uns 4.000 euros per garantir l'estabilitat de l'àmbit del talús. S'hi disposarà una malla de simple torsió i una barrera prefabricada de formigó. Posteriorment, la brigada municipal farà els treballs d'adequació del terreny.
Com a contrapartida per als propietaris, l'Ajuntament, a banda del manteniment de l'espai, els abonarà l'import de l'IBI de les finques afectades. La vigència de l'acord és de quatre anys, un termini amb què s'amortitzarà la inversió municipal inicial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema