El solsoní Marc Carrera, que forma part de l'equip del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) de Solsona des del 2002, serà el nou gerent del Consell Comarcal del Solsonès i del Centre Sanitari del Solsonès. Per aquests serveis, que prestarà de dilluns a divendres a jornada completa, Carrera percebrà un sou de 70.000 euros anuals distribuïts en 14 pagues, segons van informar ahir els màxims representants del Consell Comarcal del Solsonès. Carrera començarà a exercir les seves funcions com a gerent el 15 de setembre d'enguany.

D'acord amb la llei, les tasques que ha de portar a terme el gerent consisteixen a dirigir l'administració comarcal; executar acords de Ple; dirigir, inspeccionar i impulsar les obres i serveis comarcals; autoritzar i disposar despeses; ordenar pagaments i retre comptes, i dirigir el personal de la corporació, entre d'altres funcions que li són delegades.

Segons fonts del Consell Comarcal del Solsonès, la designació de Carrera com a nou gerent "respon al perfil tècnic i executiu que buscava el nou govern del Consell". Segons la legislació vigent, el càrrec de gerent és nomenat i cessat pel ple del consell comarcal, a proposta del president. Malgrat tot, el nomenament de gerència del Centre Sanitari del Solsonès resta condicionat a la seva ratificació per part de la Junta d'aquest organisme.

Càrrecs en l'administració

Pel que fa a la seva experiència professional, Marc Carrera va desenvolupar les funcions de tècnic de promoció econòmica al Consorci de promoció econòmica de Lleida entre els anys 1998 i 2002. Des del 2008 fins a l'actualitat, ha estat responsable de l'àrea economicofinancera del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. Carrera ha cursat el postgrau en Gestió aplicada del desenvolupament econòmic local de la UPF.