En la primera sessió ordinària del Consell d'Alcaldes del Solsonès de la nova legislatura, celebrat recentment a la Sala gòtica del Palau Llobera, el govern comarcal va fer palesa la seva aposta per reforçar aquest òrgan col·legiat. Com a primera novetat deixa de ser itinerant i es busca reforçar el seu paper institucional. Un dels primers reptes que es plantegen és la millora de les comunicacions.

La presidenta de Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón, va voler destacar la voluntat d'evitar el desprestigi d'aquest òrgan, el qual considera que ha de ser una eina fonamental, bàsica i eficaç per "vertebrar el territori", en un espai que ha de servir com a "fòrum de debat real, actuant de manera coordinada i conjunta amb tots els alcaldes". Així doncs, des del "bressol d'inquietuds de la comarca" en què, asseguren, s'ha de convertir el Consell d'Alcaldes, el govern comarcal va indicar i va dotar dels mecanismes necessaris les propostes consensuades pels alcaldes perquè siguin traslladades, de forma vinculant, al ple.

Una inquietud que va posar damunt de la taula l'alcalde de la Molsosa, Marià Torra, a la qual es van adherir la resta dels batlles assistents, va ser la de potenciar les telecomunicacions, especialment en el sentit d'incidir en la cobertura de telefonia mòbil al Solsonès, molt deficient en algunes zones de la comarca. La presidenta va proposar fer un grup de treball per a una diagnosi i posterior planificació d'actuacions.

Segons apunten, "una comarca amb unes característiques com les del Solsonès, sense una bona cohesió, salvant les necessàries diferències, difícilment pot tirar endavant en un món cada vegada més global i exigent". Per aquest motiu, "el Consell d'Alcaldes ha de ser el motor per resposta a les necessitats de la comarca".