El nou cicle de formació de grau superior d'animació sociocultural i turística que aquest curs incorpora l'institut Francesc Ribalta només té, de moment, vuit alumnes inscrits. El curs, que comença dilluns vinent, disposa d'un trentena de places i encara té les inscripcions obertes. També hi ha la possibilitat de fer mòduls professionals o unitats formatives sense necessitat de cursar tot el cicle, de dos cursos acadèmics.

El cicle vol respondre a les necessitats del sector de l'hostaleria i el turisme de la comarca del Solsonès, que disposa de poques persones formades en aquest àmbit. És en aquest sentit que es va incorporar la nova oferta formativa.

La directora del centre, Teresa Pijuan, confia que "amb el temps el cicle tingui més èxit, potser s'ha de veure la integració laboral de les persones que el fan, cosa que pot animar l'alumnat". Pijuan també apunta que una de les dificultats a l'hora d'incorporar alumnes de fora de la comarca són "les males comunicacions amb el transport públic, que no faciliten que alguns alumnes, per exemple de Manresa, puguin venir a Solsona a fer cicles formatius".

Tot i que l'institut Francesc Ribalta de Solsona, que té més de 500 alumnes, va començar el curs aquest dilluns passat, els cicles formatius de grau superior i el curs específic per a l'accés als cicles de grau superior no ho faran fins al proper dilluns. Per aquest motiu, les inscripcions continuen obertes.