Una pluja de paperets de colors va acompanyar, ahir a la tarda al portal del Castell, la presentació del food truck (o furgoneta de menjar) amb el qual l'emprenedora Laia Espasa vol apropar a les persones de la Catalunya interior amb al·lèrgies i altres intoleràncies alimentàries productes de qualitat i elaborats artesanalment.

Espasa és la impulsora del projecte "Toleràncies, menjant amb il·lusió", del qual la furgoneta estrenada ahir forma part, i que pretén corregir les dificultats que tenen els habitants de les comarques rurals de la Catalunya central per aconseguir aquest tipus de productes alimentaris. Així, i a partir de la setmana vinent, la furgoneta recorrerà els mercats de Tremp (dilluns al matí), Sort (dimarts al matí) i Solsona (divendres al matí); i Espasa preveu ampliar en breu l'oferta a Berga i la Seu d'Urgell. Tot i què el Food Truck és equipat amb cuina (vegeu desglossat) per als desplaçaments a esdeveniments firals, Espasa no preveu vendre aliments cuinats en els seus desplaçaments setmanals, on el públic podrà adquirir productes secs, congelats i frescos com ara pasta, coques i pastisseria, embotits, pizzes, etc.

El food truck és preparat amb extractor, forn de gas, fregidores i altres electrodomèstics que permeten l'elaboració d'aliments, tot i que Espasa només preveu utilitzar-la en les fires. Té una autonomia de sis hores que permetran a la jove "cobrir els territoris de les comarques rurals de la Catalunya central i del nord-oest", ja que a Solsona hi ha el magatzem de Toleràncies on la furgoneta es proveirà dels productes que recorreran molts quilòmetres per portar aliments sense al·lèrgens a tothom qui els necessiti.