Les estacions d'esquí alpí han anunciat l'inici de la temporada per a aquest cap de setmana. Les dues ceretanes, la Molina i Masella, pràcticament és segur. Els canons de neu estan a ple rendiment. En el cas del Port del Comte la voluntat d'obrir topa amb les complicacions pel vent: si el vent amaina i les temperatures es mantenen com ahir, obriran algunes pistes el cap de setmana. Si no, s'esperaran al pont de la Puríssima, que ja era el cap de setmana previst inicialment per declarar oberta la temporada d'esquí.

L'emblanquinada de dissabte passat dels cims de la Cerdanya i la notable baixada de les temperatures per sota dels zero graus al Pirineu, que està permetent produir neu des de llavors, han empès els responsables de les estacions a anunciar l'engegada dels remuntadors per, si més no, acollir els aficionats més impacients.

La Molina té clar que obrirà dissabte. Els seus gestors no saben encara quines pistes ni fins a quina cota ho podran fer, però ahir ja van assegurar que com a mínim serà Pista Llarga i la zona de debutants, és a dir, la part baixa de l'estaci, on es concentra més el públic familiar. L'estació de la Generalitat concretarà a partir de demà fins a quin punt es podran obrir pistes superiors. Durant tota la jornada d'ahir la xarxa de canons va estar fabricant neu i fins i tot les màquines van trepitjar el gruix acumulat a Pista Llarga, la qual cosa vol dir que ja hi ha uns quinze centímetres de mantell blanc a punt.