El Consell Comarcal del Solsonès ha aportat a l'Ajuntament de Solsona 2.000 euros, gestionats per mitjà de la Diputació de Barcelona, per sufragar la darrera edició de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS). Aquesta col·laboració respon, segons fonts del Consell, "a l'aposta de l'ens intermunicipal per potenciar el principal esdeveniment artístico-pedagògic de l'any a la comarca".

Durant catorze edicions, l'AIMS, impulsada pel seu fundador, Peter Thiemann, s'ha consolidat com un dels actius culturals més rellevants de l'estiu a Solsona i comarca. Si en les primeres edicions el seu abast va assolir un ressò més local, la seva singularitat en el panorama català i la qualitat musical l'ha convertit en una cita de referència al país. Entre altres iniciatives que ho evidencien, a més, hi ha el creixement del festival en altres indrets de la geografia catalana. En l'última edició, es van programar fins a 30 concerts a la comarca, la Catalunya Central i la demarcació de Lleida.

L'AIMS té el suport explícit de l'Ajuntament de Solsona, i el Consell Comarcal del Solsonès assegura que "té la voluntat de contribuir a garantir la continuïtat de la iniciativa, sempre que sigui possible, intentant aconseguir subvencions d'administracions superiors, com ha estat el cas d'enguany".