Només hi han participat cinc persones, però el resultat ha estat valorat molt positivament tant per les participants -eren totes dones- com pels Serveis Socials i els professors. Per això el proper curs d´activitats adreçades a la gent gran de Solsona que organitza la regidoria d´Acció Social tornarà a incorporar l´oferta de musicoteràpia. Era una de les novetats d´aquest curs, pensada per a gent gran amb dependència, i de la qual s´ha dut a terme una prova pilot durant el darrer trimestre de l´any.

Aquesta activitat, desenvolupada a l´Escola Municipal de Música amb els professors Marta Lorenz i Xavier Juanco, ha tingut per objectiu millorar la qualitat de vida de les participants ajudant a prevenir o alentir el deteriorament mental i físic i disminuint el sentiment d´aïllament.

Per a la prova pilot s´han admès únicament persones amb dependència, si bé s´està valorant obrir l´activitat a altres usuaris sense problemes de salut que vulguin mantenir-se actius a través de la música. Les sessions es van plantejar com un espai per al joc, la descoberta, l´experimentació, la improvisació i la creativitat. Entre els beneficis que proporciona la música per a les persones grans hi ha l´increment de la mobilitat, la millora de la interacció social, l´autoestima, les capacitats cognitives i comunicatives i l´estímul de la memòria, a més de promoure la relaxació.

L´altra novetat d´aquest curs adreçada a un perfil concret de persones grans són les sessions de lectura en veu alta que es duen a terme a la Biblioteca Carles Morató de Solsona fins al juny. En aquest cas, cada divendres es troben una mitjana d´una quinzena de ciutadans, d´entre els quals entre set i vuit responen al perfil de persones grans amb dependència. L´elevada participació és valorada molt satisfactòriament per la direcció de la biblioteca, que preveu donar-li continuïtat.