Solsona talarà per seguretat una trentena de pollancres del parc de la Mare de la Font

Els arbres afectats presenten un risc elevat de fractura i caiguda. La intervenció es farà en dues etapes per minimitzar l'impacte visual

18.01.2016 | 07:51
Grup d´arbres del parc de la Mare de la Font que s´hauran de talar

En el marc de la campanya de poda que va començar aquest dilluns, l'Ajuntament de Solsona ha anunciat que haurà de talar uns 35 arbres del parc de la Mare de la Font, la gran majoria pollancres, per motius de seguretat de les persones, ja que presenten un risc elevat de fractura i caiguda. Aquesta és una de les actuacions urgents que s'han de fet en l'arbrat urbà del municipi detectades pel biòleg expert en la matèria, Josep Selga, que assessora la regidoria de Parcs i Jardins.

Per minimitzar l'impacte visual, el consistori ha preferit executar aquesta actuació, que s'iniciarà dilluns, en dues etapes, amb una tala ara i una altra l'hivern que ve. Així, la setmana que ve es tallaran un total de disset peus, que es troben entre el pont de pedra més pròxim al parc i un dels pontets de fusta que creuen la ribera. La resta, més a tocar de la placeta, i entre els quals hi ha alguns àlbers, quedaran per a la segona fase. De fet, els exemplars que eren més perillosos s'han anat tallant des de fa uns quants anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema