Dos estudiants de 2n de batxillerat de l'institut de Solsona, Josep Plana i Sergi Muntada, han assolit les dues primeres posicions en la primera fase de l'Olimpíada Química, que s'ha celebrat recentment a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa. Es tracta d'una prova escrita sobre química que es fa simultàniament a totes les universitats catalanes i que pretén bàsicament promoure i estimular l'interès dels alumnes per aquesta matèria així com establir una millor relació entre l'ensenyament de la química a nivell de secundària i universitat, i motivar el professorat en el desenvolupament d'una metodologia més propera a la vida real. I serveix als estudiants de batxillerat com a entrenament de cara a les proves de selectivitat atès que el temari que s'inclou a la prova de l'Olimpíada és el del primer curs de batxillerat íntegre i una part de la matèria de segon.

A la seu de la UPC a Manresa han fet la prova els alumnes interessats de l'institut de Solsona, l'Escola Pia d'Igualada i l'IES Cal Gravat de Manresa. Precisament ha estat una alumna d'aquest darrer institut, Meriem Hajji, qui s'ha classificat en tercera posició.

Enguany, que l'Olimpíada Química ha arribat a la seva 29a edició, han estat 334 els estudiants que hi han participat a tot Catalunya i els 21 alumnes que hagin tingut les qualificacions més altes representaran Catalunya a la fase estatal i posteriorment els millors aniran al campionat internacional. És el quart any que la UPC de Manresa participa a l'Olímpiada i, de moment, encara no ha aconse-guit que cap dels estudiants que ha fet la prova al Bages formi part d'aquest grup de seleccionats.

L'Olimpíada Química és una iniciativa del Col·legi de Químics, que té el suport de les universitats catalanes.