El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha anunciat que treballa en una nova proposta per al Pla director urbanístic aeroportuari (PDUA) de l'aeròdrom de la Cerdanya, que el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha presentat ja als alcaldes de Das i Fontanals de Cerdanya. La nova proposta no preveu que l'aeròdrom aculli vols comercials, i reduirà l'edificabilitat prevista.

El PDUA va ser aprovat inicialment l'abril del 2015 i sotmès al preceptiu període d'informació pública, però l'aprovació definitiva, prevista per a l'abril passat, es va posposar per donar resposta a les inquietuds sorgides al territori. Fruit de les converses amb els ajuntaments de la Cerdanya, el Consell Comarcal i els agents socials, el departament ha posat sobre la taula una proposta de Pla que, un cop hi hagi el consens necessari, s'aprovarà inicialment la propera tardor i es tornarà a sotmetre a informació pública, per permetre-hi la participació de tots els ciutadans interessats.

En una nota es diu que "s'aposta per mantenir l'aviació lúdica i esportiva, ultralleugers, globus aerostàtics, paracaigudisme i vol a vela". Així mateix, segueix, "no es preveu un augment de la capacitat operativa de l'aeròdrom i en cap cas s'admetrà l'aviació comercial". El departament també fa referència a l'edificabilitat i, sense concretar res, diu que es proposa "reduir l'edificabilitat" i "limitar els possibles hangars als necessaris per a l'aviació esportiva".