La Fundació Pere Màrtir Colomés està finalitzant les obres dels primers vuit habitatges tutelats que es posaran en funcionament a Solsona.

La previsió de l'entitat és que un cop finalitzades les obres i regularitzats tots els permisos i autoritzacions necessaris, els primers usuaris puguin entrar als pisos a principis de l'any que ve.

L'edifici on se situen els pisos és de nova construcció i està situat al carrer Mossèn Serra Vilaró, just darrera la residència propietat de la mateixa Fundació. El servei que oferiran és el d'habitatge tutelat, pensat per a persones majors de 65 anys, que tinguin una autonomia que els permeti realitzar les activitats de la vida quotidiana però que de manera temporal o permanent vulguin disposar d'una tutela que inclou un sistema de gestió d'avisos i alarmes per emergències, la recollida mensual de les dades de salut de l'usuari, la neteja general del pis un cop al mes i l'atenció social coordinada amb els serveis socials bàsics del municipi. Tots aquest serveis estaran inclosos amb el preu de l'habitatge que va dels 450 euros mensuals als 600 depenent de la mida del pis i de si se'n fa un ús individual o compartit.

A més els usuaris podran disposar de serveis complementaris com el servei de menjador, de neteja i repàs de la roba, fisioteràpia, psicologia, traster i d'altres que no estan inclosos en el preu del lloguer.

L'edifici disposarà quan estigui finalitzat de 20 pisos per oferir el servei tutelat, però, de moment, no més se n'acabaran 8. D'aquests sis són d'un sola habitació i uns 34 metres quadrats i els altres 2 tenen dues habitacions i una superfície total de gairebé 40 m2. La construcció de l'edificació s'ha fet amb recursos propis de la Fundació solsonina, però per finalitzar els 12 pisos que quedaran inacabats en aquesta primera fase, l'entitat fa una crida a possibles beneficiaris del servei que puguin estar interessats a fer una aportació de capital que els permetria reservar el dret d'accés a l'habitatge quan fos el moment i seria un pagament a compte. Fonts de la Fundació han valorat el cost individual de finalitzar cadascun d'aquests 12 pisos en uns 30.000 euros.

L'entitat va presentar el servei dels habitatges al col·lectiu de la gent gran a principis d'estiu i té previst començar a recollir les sol·licituds del servei a mitjans de setembre.