Solsona ha rebut enguany dues flors d'honor en l'acte de lliurament de reconeixements als municipis adherits al projecte Viles Florides. Es tracta d'un certamen organitzat per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya per promoure la cultura del verd urbà tant en l'àmbit públic com privat. En representació de l'Ajuntament solsoní, van recollir el premi a Olot representants de la secció de jardineria de la brigada municipal, encapçalats pel seu cap, Jaume Núñez.

Solsona, que és membre de la iniciativa Viles Florides des de l'octubre de l'any passat, té previst realitzar noves accions per embellir la ciutat en aquest sentit, entre les quals hi ha l'ornamentació amb flors dels fanals de l'avinguda del Pont i les teieres del nucli antic, així com l'enjardinament de la rotonda de la carretera de Manresa a l'altura del carrer del Pedraforca, actualment condicionada amb gespa artificial. Així mateix, es crearà un grup de treball integrat per professionals i persones a títol individual per recollir noves propostes i dinamitzar actuacions d'aquest tipus.

El regidor de Parcs i Jardins i Medi Ambient, Antoni Carralero, expressa que aquest reconeixement "ens ha d'esperonar a continuar treballant en la millora de l'espai verd urbà tenint en compte criteris d'estalvi i sostenibilitat". El jurat que va puntuar la tasca que es du a terme a Solsona en aquest àmbit va valorar els aspectes estètics, però també el grau de sostenibilitat en les accions públiques de jardineria, inclosos els criteris de selecció d'espècies en la plantació i l'ús de tractaments fitosanitaris, i els esforços en promoció per implicar la ciutadania en aquest moviment. De fet, una de les accions que va tenir molt en compte, en aquest darrer aspecte, és la convocatòria anual del Concurs de flors als balcons.

Precisament, en aquesta edició del concurs que es convoca cada estiu per potenciar el guarniment floral dels balcons, hi va haver un jurat format per membres del projecte de les Viles Florides que va valorar els 25 balcons participants durant el mes de juliol.

Guardó per a Olius

En el mateix acte de lliurament dels guardons del projecte, també va rebre un reconeixement de Viles Florides l'Ajuntament d'Olius, que va tenir la presència a l'acte de l'alcalde, Antoni Màrquez, i el regidor Josep Caelles. El municipi va ser guardonat amb una flor d'honor i, segons ha expressat l'alcalde, estan estudiant noves accions per embellir el municipi però es concretaran "en funció del pressupost que es pugui aprovar per a l'any vinent".