Després de llargues negociacions, l'Ajuntament i l'Associació en Defensa dels Animals de Solsona (ADAS) han segellat el conveni de col·laboració per a la gestió del nou centre de recollida d'animals abandonats, que serà compartida.

Tal com estableix el nou conveni, l'ADAS adquirirà els aliments i els medicaments dels gossos; gestionarà el calendari de vacunacions i esterilitzacions; coordinarà la borsa de persones interessades en l'adopció, l'apadrinament o l'acollida temporal d'animals abandonats i els tràmits corresponents. Igualment, la protectora gestionarà el col·lectiu de persones voluntàries per treure els gossos a passejar.

Per fer aquestes tasques, l'Ajuntament subvencionarà l'ADAS amb una aportació anual de 4.000 euros. D'altra banda, l'entitat també es compromet a assistir a les sessions de la comissió de seguiment del centre de recollida de gossos que es preveu crear.

Paral·lelament, el consistori ha signat el contracte per a la prestació de serveis amb Josep Maria Barbens per a les qüestions més referides al manteniment de les instal·lacions, la recollida i el trasllat dels gossos abandonats, la seva alimentació, el control i la gestió de l'entrada i sortida dels animals.