El procés participatiu amb què el Consell Comarcal vol marcar les estratègies i polítiques de futur al Solsonès entra avui en una segona fase i ho fa amb una taula de debat sobre territori, medi ambient i infraestructures, una de les de més significació perquè moltes de les propostes recollides fins ara als municipis hi anaven dirigides.

Les taules rodones que se celebraran en aquesta segona part del procés debatran les necessitats de la comarca a partir d'un primer esborrany de sensibilitats i propostes recollides entre novembre i gener en trobades amb veïns i veïnes dels 14 pobles de la comarca, exceptuant Solsona.

Francesc Xavier Mas, president per delegació del Consell Comarcal, ha valorat en tot moment positivament «la bona resposta» que el procés participatiu ha tingut fins ara. En les cinc taules de treball que es faran al llarg del 2017, es demana tenir de nou, doncs, «el coneixement i la participació dels veïns, en les temàtiques on cadascú se senti més còmode i pugui aportar més».

El Consell Comarcal del Solsonès convoca d'entrada dues sessions, de 8 a 2/4 de 10 del vespre, la d'avui 24 d'abril, i una el 8 de maig, més centrada en economia, per definir accions concretes d'àmbit comarcal. Segons fonts del Consell, «és previst oferir un retorn per debatre i prioritzar els punts que s'han tractat durant la primera fase i que han de permetre redactar col·lectivament l'estratègia comarcal». Les trobades es faran al palau Llobera, a Solsona, i es demana confirmar assistència a l'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal.

D'aquesta manera, s'aprofundirà «qualitativament i col·lectivament» en els cinc eixos considerats de més consens, entre els quals hi ha infraestructures, territori i medi ambient, que es debatrà avui, o desenvolupament econòmic, ocupació i cohesió social, que es tractarà d'aquí a 15 dies. En les taules que encara no s'han programat i que es faran el segon semestre es parlarà de salut i serveis socials, joventut i educació.