L'Ajuntament de Solsona posarà en marxa el proper 7 d'agost les primeres zones verdes d'estacionament limitat gratuït del nucli antic. En concret, s'instal·laran a la zona de la plaça de Sant Joan i Sant Salvador. Els veïns podran sol·licitar la targeta de resident a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, que els permetrà ocupar aquestes places durant la nit. El consistori ha decidit posar en marxa les zones verdes després de comprovar l'efectivitat de les zones blaves gratuïtes a diferents indrets de la ciutat. En aquest cas, els usuaris podran aparcar una hora com a màxim durant l'horari comercial i els vehicles identificats com a residents tindran l'exclusivitat d'estacionament de les nou del vespre fins a les vuit del matí.

La regidora de Governació de l'Ajuntament de Solsona, Isabel Roca, ha explicat que aquests sistema té el doble objectiu d'"afavorir la rotació de vehicles per potenciar l'activitat del nucli antic" i, al mateix temps, "reservar als veïns el limitat espai d'aparcament durant la nit". La regulació s'implantarà com a prova pilot a la plaça de Sant Joan i al carrer i la plaça de Sant Salvador. Posteriorment, el consistori farà una valoració i, si el resultat és positiu, s'ampliarà la zona verda a altres zones del nucli antic.

Una vegada es posin en marxa les primeres zones verdes, l'Ajuntament obrirà un període informatiu de quinze dies, fins al 20 d'agost, durant el qual la Policia Local avisarà, sense sancionar, els conductors que no segueixen la nova normativa d'estacionament.

L'estiu del 2012 el ple municipal de Solsona va aprovar l'Ordenança reguladora de l'estacionament limitat de vehicles, consensuada amb la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC), per tal de crear zones d'aparcament gratuït per un temps limitat coincidint amb l'horari comercial. Fins ara s'han regulat vuit zones blaves en diferents punts del municipi. El setembre de l'any passat es va donar llum verda a una modificació del reglament per incorporar-hi la creació de zones verdes al nucli antic.