L'inici de la construcció de l'escola El Vinyet s'allarga fins a final d'any

Les modificacions requerides pel centre demoren un projecte que s´ha d´acabar a mitjan 2019

16.09.2017 | 08:20
L'inici de la construcció de l'escola El Vinyet s'allarga fins a final d'any

237 alumnes van començar, dimarts, un nou curs a l´escola El Vinyet de Solsona, encara des dels barracons, esperant la construcció de l´edifici escolar. El departament d´Ensenyament i la direcció del centre han explicat a Regió7 que, finalment, l´inici de les obres no es farà fins a final d´aquest any 2017. El departament assegura que el procés ja no s´allargarà més.

Cal recordar que, a final del 2016, es preveia que les obres s´iniciessin a principi d´aquest estiu, ja que el projecte estava pràcticament tancat. Al final, però, el projecte definitiu no va ser entregat fins al mes de juny a la comissió que l´havia de revisar i que hi havia de donar el vistiplau, per fer la posterior licitació del projecte.

La demora és a causa del fet que, a final de l´any passat, els responsables del centre van parlar amb els arquitectes perquè la línia de l´escola i la de l´edifici tinguessin certa concordança i s´adaptessin a les necessitades pedagògiques del centre. El Vinyet és una escola que treballa per comunitats, on els alumnes estan barrejats en tres grups d´edat -petits, mitjans i grans-, els quals tenen molts intercanvis entre ells. Per això, l´equip directiu va trobar adient fer-hi modificacions, en les quals es contemplen comunicacions entre les aules, vidres per veure la classe del costat i un pati amb terra natural i arbres.


Un projecte innovador

El projecte segueix en un sentit innovador, i vol servir de model per a futures escoles, i aposta per l´eficiència energètica i el baix consum, que voreja el zero. A l´espai de sota coberta es preveu un sistema de ventilació que mantingui una temperatura intermèdia durant tot l´any, per estalviar. També s´instal·laran calderes de biomassa i plaques fotovoltaiques.

En el projecte es contemplen dos edificis, un que es destinaria a aules i administració i despatxos, que tindria dues plantes, i l´altre que seria el gimnàs i una aula multiusos. A l´edifici principal s´hi preveuen tres aules per a preescolar, el menjador amb cuina completa, l´aula de psicomotricitat, la biblioteca, consergeria i els despatxos. A la segona s´hi trobarien les aules de primària. El cost de la construcció sobrepassa els 4 milions d´euros. Aquest projecte s´engloba en una parcel·la d´uns 9.000 metres quadrats, dels quals l´edifici n´han d´utilitzar gairebé 2.500. La urbanització del carrer Francesc Ferrer i Guàrdia era un pas necessari per poder tirar endavant el centre.


L´AMPA es planteja actuar

Precisament, el president de l´AMPA d´El Vinyet, Joan Cardona, justifica la demora amb les modificacions, però creu que «no són prou grans per allargar-se tant», per més que desconeixen els terminis administratius. El president reclama «una explicació raonable» i, en cas de no tenir-la, diu que «la junta consultarà els pares per fer alguna cosa», com podrien ser mobilitzacions, actes o comunicats. Cardona posa el termini límit d´aquests 5 mesos.

La directora del centre es mostra esperançada que Ensenyament compleixi el que ha assegurat: «Que les obres comencin abans d´acabar l´any i acabin d´aquí a 18 mesos», ha dit. Tarrés lamenta que molts infants entressin a l´escola a l´inici, amb l´esperança de veure néixer un nou centre, i ara hagin de deixar-lo sense haver-la vist. «Tothom té moltes ganes de l´escola nova», ha afirmat. Caldrà esperar a final d´any per veure si es posa fil a l´agulla.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Creu Roja de la demarcació de Lleida s'encarrega de coordinar l'acollida

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La plaça Major serà el centre de la fira, amb el mercat artesà i l'exposició de tions i pessebres

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

El cicle de conferències debatrà sobre els diversos problemes amb què va topar Rússia a partir del...

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

La festa principal, que va ser posposada, tindrà lloc aquest diumenge

Solsona diposita una de les urnes de l'1-O al fons del Museu Diocesà i Comarcal

Solsona diposita una de les urnes de l'1-O al fons del Museu Diocesà i Comarcal

Les altres sis urnes que es van fer servir pel referèndum s'han repartit entre entitats i...

Enllaços recomanats: Premis cinema