La regidoria d´Educació de Solsona fa una crida a les famílies que puguin estar interessades a oferir una habitació a estudiants de formació professional de fora de la ciutat per reactivar la borsa creada per l´Ajuntament fa nou cursos i actualitzar-ne la base de dades. Es vol donar resposta, així, a la manca d´oferta d´allotjament detectada des de fa temps i confirmada arran de l´última edició de la Fira de l´Estudiant de Manresa, celebrada aquest mes.

Amb aquesta iniciativa es vol promocionar un reclam més per cursar estudis postobligatoris al Solsonès i atraure joves de comarques veïnes. Com a novetat, la regidoria d´Educació proposa la signatura d´un conveni entre la família amfitriona i la persona beneficiària que esdevingui un document de garanties.

L´Ajuntament recollirà la informació dels solsonins que estiguin interessats a compartir l´habitatge i en facilitarà la informació als centres de secundària, que seran els encarregats de vehicular la demanda. Tothom que vulgui inscriure´s a la borsa de famílies o rebre´n més informació, pot contactar amb la regidoria d´Educació.

El perfil de persones que busca la borsa és obert tant a famílies amb fills joves, com a parelles amb habitacions disponibles o persones grans dinàmiques, entre d´altres. Malgrat la creació de la borsa per al curs 2009-2010 i l´interès inicial d´una desena de famílies, aquesta opció no va arribar a popularitzar-se, i tan sols es van formalitzar dos acords d´aquest tipus. De totes maneres, es concep com una solució a la manca d´allotjament detectada per atraure estudiants d´educació postobligatòria.