L'Ajuntament de Solsona començarà dilluns les obres per convertir en intel·ligents els dos passos de vianants considerats més perillosos de la xarxa urbana, situats a la carretera de Manresa. Sensors de presència detectaran el moment en què hi hagi vianants disposats a creuar el vial i els passos s'il·luminaran amb balises LED al paviment.

Aquesta actuació s'ha de dur a terme en dues fases, ja que coincideix amb l'obra de millora del ferm de tot el tram urbà de la car-retera C-26. Primer se n'obriran les rases necessàries i, una vegada reasfaltat el vial, s'hi instal·laran els llums.

Es tracta del pas de vianants situat més a prop del revolt de Cal Sala i a tocar de la zona comercial de la carretera de Manresa, en el punt quilomètric 104,80 -davant de l'establiment Tàndem Solsona- i del que és situat 140 metres més amunt, just a la sortida de la rotonda de la Cissa -a l'altura de La Sirena. Són els dos punts en què l'equip de treball del pressupost participatiu va considerar més necessari millorar la seguretat per als vianants.