Els components químics de les burilles dels cigarrets són tòxics per als peixos, tant d'aigua dolça com d'aigua salada, segons un estudi que ha dut a terme la Universitat de San Diego (Estats Units). L'experiment va consistir a introduir peixos d'aigua salada i peixos d'aigua dolça en un medi amb diverses quantitats i tipus de burilles de cigarreta. Es van utilitzar filtres de cigarrets fumats amb restes de tabac, filtres fumats sense restes de tabac i filtres de cigarrets no fumats i sense tabac, per conèixer si els efectes nocius es concentraven en el filtre o també en les restes del tabac. Es van realitzar concentracions diferents i es van introduir en peixeres amb cinc peixos de dues espècies, una de marina (Atherinops affinis) i una d'aigua dolça (Pimephales promelas). Al cap de quatre dies es va comprovar que tots els tipus de burilles eren tòxiques per a totes dues espècies. Les més perjudicials van ser les que tenien filtre i restes de tabac fumat: la meitat dels peixos van emmalaltir o van morir quan van estar en contacte amb una solució d'una burilla d'aquest tipus per litre d'aigua. Els va anar més bé amb els filtres fumats i sense restes de tabac: la dosi letal era d'1,8 burilles per litre per a l'espècie d'aigua marina, i de 4,3 burilles per litre per a la d'aigua dolça. Amb les burilles de filtre nou, no fumat i sense tabac, van fer falta entre 5,1 i 13,5 per litre per perjudicar els peixos. Els autors pensen que el filtre sense usar també és tòxic degut als components químics de la cel·lulosa.