Una clínica valenciana fa trasplantaments de pèl de les cames, extret de la zona dels bessons al cap dels pacients en una nova tècnica importada dels Estats Units a penes practicada a Espanya.

Segons ha explicat el doctor José María Ricart, dermatòleg i especialista en trasplantaments capil·lars de la clínica Quirón, l'habitual és extreure pèl del cap, aixelles, engonals o pit per implantar-lo al cap, però utilitzant borrissol de les cames el resultat queda "més natural".

El pèl de la zona dels bessons és més fi, mentre que l'extret d'altres zones del cos és, en general, més gruixut, de manera que, en les intervencions, col·loca el primer a la part davantera del cap mentre que cobreix la zona del vèrtex -part central- amb el segon.

"En pacients amb poca densitat de pèl, per als trasplantaments prenem pèl de les aixelles, engonals, pit i fins i tot cames. Però cal tenir en compte que el pèl que neixi tindrà la mateixes característiques que el que es trasplanta: si és arrissat , com el de les aixelles, creixerà també arrissat al cap", ha dit.

D'aquesta manera, ha comentat que el borrissol agafat de les cames, concretament de la zona dels bessons, on és més fi, es pot emprar per a la primera línia del cap, a la part propera al front, i "s'assemblaria al que tindríem" . "Tot i això, en els casos en què el pacient és molt calb, utilitzem pèl de l'aixella o del pit per a la part superior central del cap, on es veu menys el tipus de pèl", ha especificat.