Els quatre espots guanyadors del concurs "Tracta´m de tu" convocat per l´Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès ja són a la xarxa. Són anuncis realitzats per alumnes d´ESO de tota la comarca i tenen per objectiu fomentar el bon tracte envers la gent gran.

L´espot guanyador en la categoria de 1r d´ESO, titulat Mira-t´ho d´una altra manera, convida a mirar la quotidianitat del bon tracte entre joves i gent gran des d´una altra perspectiva.

El misteri de l´amistat, guanyador en la categoria de 2n d´ESO, aborda aquesta temàtica amb dosis de misteri i amb un final inesperat.

En el grup de 3r d´ESO es va seleccionar l´anunci titulat Edats per a tot, que comença amb la pregunta "Creus que ets massa gran o massa jove per...?", i desafia l´espectador a trencar els propis límits.

Finalment, el grup guanyador del concurs en la categoria de 4t d´ESO va rodar un espot que porta per títol Perquè la il·lusió mai no envelleix, que desmunta estereotips relacionats amb el col·lectiu de les persones grans.

Aquests treballs audiovisuals, realitzats amb la col·laboració del solsoní Arnau Abella, són el resultat d´un concurs impulsat per l´Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès en el marc de la campanya de sensibilització i prevenció dels maltractaments envers la gent gran "Tracta´m bé". En el concurs, organitzat el curs passat sota el lema "Sense tracte no hi pot haver bon tracte", hi va participar tot l´alumnat d´ESO de la comarca. L´objectiu és estimular la relació entre els joves i la gent gran des d´una actitud oberta i propera.