Facebook aposta fort pels seus vídeos. Ja fa algun temps que la xarxa social va començar a donar més prioritat als vídeos, especialment a les retransmissions en directe. I és que a la xarxa social es comparteixen diàriament milers de vídeos, molts dels quals acaben convertint-se en virals.

A la reunió anual de Facebook, celebrada l'abril passat, Mark Zuckerberg ja va anunciar que el seu servei per retransmetre vídeos en directe, Facebook Live, està ja obert als desenvolupadors que vulguin crear noves funcions.

Poc abans, la companyia va anunciar noves formes per crear, compartir, descobrir i personalitzar els vídeos en directe a la xarxa social amb les que espera incrementar la producció de vídeos entre els seus més de 1.000 milions d'usuaris.

Però Fiji Simo, cap de vídeo de Facebook, va ser més concret i va revelar fa només uns dies en una entrevista a Techcrunch quines són les novetats que portaran els nous vídeos a la xarxa social:

1. Es restringirà qui i on es poden veure els vídeos

A partir d'ara Facebook pot limitar l'accés als seus vídeos. La xarxa social podrà restringir l'accés a determinats vídeos a usuaris en funció de la seva edat o de la zona geogràfica en la qual es trobin.

Facebook planeja així atraure més usuaris a la seva xarxa de streaming en permetre als productors i als anunciants superar els problemes de drets de distribució en certs països o escollir la seva audiència.

2. Retransmissió en viu durant 24 hores

Si fins ara Facebook només permetia un màxim d'hora i mitja de retransmissió en streaming, la xarxa social ja ha anunciat que ampliarà aquest termini de temps a 24 hores seguides. El problema és que, al contrari que el que passa amb els vídeos de 90 minuts, no podran emmagatzemar-se a la xarxa.

Facebook permet veure totes les retransmissions que s'estan donant en directe en aquest moment.

3. Reaccionar en directe al que s'està veient

Aquesta funció, molt similar a la d'Periscope, permetrà als usuaris de Facebook utilitzar emojis o el botó de Me gusta' en el moment que ells triïn durant una retransmissió en directe d'un vídeo.

D'aquesta manera, les reaccions dels usuaris apareixeran al vídeo i reflectiran els moments que els han semblat més interessants.

4. Avançar en el vídeo gràcies a les reaccions

Les reaccions en directe dels usuaris també serviran perquè els següents que reprodueixin el vídeo puguin avançar a les parts que més reaccions han tingut, és a dir, les més interessants.

"Fins ara, podies seure i mirar un vídeo esperant que arribés la part bona o podies avançar a salts tractant d'arribar al que valia la pena. Però si el vídeo no era emocionant des del principi, era complicat decidir si valia la pena dedicar-li temps ", va explicar a Fiji Simo.

Amb els nous vídeos de Facebook això ja no tornarà a passar. Quan reprodueixi a la xarxa social un vídeo que havia estat retransmès en directe, podràs veure en un gràfic els moments amb més i menys reaccions dels altres usuaris.