En l'era de les xarxes socials, un vídeo es pot convertir en viral no només per l'espectacularitat, l'originalitat o novetat de les imatges, sinó també per la malaptesa dels seus protagonistes. En això es basa Ciencia para torpes, programa documental que Energy estrena aquesta tarda, a partir de 15.30 h. Una emissió diària que mostra curioses gravacions que han compartit usuaris d'Internet en què tractaven de demostrar una habilitat, posar en pràctica un experiment o fer la feina amb resultats diferents als que havien planejat.

Fracassar fent caramboles en el billar, intentar demostrar habilitats amb el Frisby, saltar pels aires en una taula de surf, ensopegar en carreres de tanques, ballar break perdent l'equilibri, enfilar-se feixugament als arbres, conduir sense experiència un trineu, fer un salt mortal cap enrere i no caure precisament dret... Aquests són alguns dels vídeos protagonitzats pels usuaris que han pujat a les xarxes socials i que s'aniran mostrant al llarg del programa.

Richard Hammond, presentador de format i col·laborador habitual de Top Gear, explicarà, a través d'animacions i imatges captades a càmera lenta, per què han fracassat les seves destreses. Per a això analitzarà el pes, volum, impuls o combustió dels experiments i mostrarà com afecta l'acceleració, la inclinació durant un salt, la manera com s'aplica la llei d'elasticitat de Hooke en les caigudes més espectaculars o quines són les conseqüències de la gravetat, entre altres factors.