EL president de la productora HBO, Michael Lombardo, ha anunciat que Joc de Trons, la seva sèrie estrella i basada en els llibres best-sellers fantàstics Una cançó de gel i foc, de George R. R. Martin, tindrà almenys fins a vuit temporades.

En les seves declaracions, Lombardo ha afirmat que arribar a set temporades i "acomiadar-se" mai ha estat part dels seus plans, ni converses internes mantingudes. A més, el president ha declarat que "la pregunta és quan lluny, més enllà de la sèptima temporada, podem arribar".

Encara que els responsables creatius de la sèrie, David Beniogg i Dan Weiss, en el passat havien declarat en diverses ocasions que els seus plans inicials era rodar set temporades de la sèrie. Segons el seu plantejament inicial, Joc de Trons estava estructurat per estendre's fins a una setena temporada. Ara per ara, Michael ha exposat que encara hi ha grans històries per explicar en una preseqüela. Lombardo ha volgut deixar clar que és cert que existeix un interès cap a aquesta possibilitat, la prioritat de HBO és centrar-se a continuar el seu gran èxit.

La cadena americana ja ha confirmat que es gravaran vuit temporades, la sisena de les quals, es rodarà a Girona i a Peníscola.

Ja fa mesos que es parla que la sèrie americana Joc de Trons gravarà la sisena temporada a la capital gironina. Els preparatius a la ciutat ja han començat i molts establiments es posen en marxa per adequar els seus aparadors per a l'ocasió. Els hotels ja tenen reserves de l'equip de rodatge i dels personatges, fet que provoca un gran impacte econòmic a la zona. A més, a final de juny més de 5.000 persones van assistir als càstings per poder ser un integrant més a la sèrie.

HBO va poder observar com Girona té un gran potencial. Un dels llocs escollits per començar a rodar la història dels set regnes ha estat l'església de Sant Pere de Galligans. A més a més dels carrers pròxims a la catedral.

La producció no només va quedar encantada pels llocs idíl·lics que ofereix la ciutat gironina, sinó també per la col·laboració que ha tingut per part de l'Ajuntament local i també de les institucions oficials.