El bacallà a la manresana, un dels referents de la cuina tradicional del Bages, va tenir el seu moment de glòria en el programa Top Chef d'aquest dimecres a la nit. I precisament una manresana, Montse Estruch, va formar part de l'equip de cuiners que el va incloure en un fallit menú que va suposar l'expulsió d'un d'ells, Maria.

A Estruch li va tocar formar part d'un grup, el de color taronja, amb mala coordinació i poca entesa, fet que es va traduir en una mala proposta culinària. El seu menú, que constava d'una coca de recapta, canelons, fricandó, el bacallà a la manresana i una versió moderna del pa amb oli i xocolata, va ser mal rebut pel jurat, que va optar per salvar l'equip rival, el gris. Però, per sobre de tot, va ser la relació entre els cuiners el què va decantar la balança.

A la cuina hi van haver crits, retrets i Estruch se li va acabar la paciència. "Estic decepcionada. Érem un equip i no hem funcionat com si ho fossim", reconeixia la manresana durant el programa i especialment dolguda per l'actitud d'alguns dels companys.

En la prova d'última oportunitat cada un dels membres del grup d'Estruch va haver de cuinar un plat on l'ingredient estrella eren les llaminadures. Ella va fe runa magdalena amb llaminadures, sense molt èxit. Però van ser Oriol i Maria els autors dels dos pitjors plats, essent aquesta darrera l'expulsada.