El fundador de Netflix, Reed Hastings, i el seu director de continguts, Ted Sarandos, han presentat aquest matí a Madrid la plataforma de televisió per Internet on han explicat les claus d´aquesta plataforma que ja té 69 milions d´usuaris en més de 50 països. La cadena de Tv, que produeix sèries pròpies com 'House of cards', 'The Orange is the new Black' o 'Narci', ofereix als seus clients tres modalitats de subscripció mensual des de 7,99€ fins a 11,99€, depenent de les prestacions del producte. El seus principals directius preveuen en 7 anys arribar a una tercera part de les llars espanyoles i no descarten incorporar la llengua catalana a la seva oferta.

Després d´instal·lar-se a Europa en països com Suècia, Dinamarca, el Regne Unit i més recentment a Alemanya o França, la cadena nord americana ha aterrat per fi a l´Estat espanyol. A partir d´avui, qui ho vulgui, podrà fer-se client de la cadena de TV per Internet mitjançant la seva pàgina web www.netflix.com, o bé des de la seva aplicació per Mac, smartphone, portàtils, etc.

Netflix és un servei que ofereix sèries de TV, pel·lícules i documentals en streaming, és a dir, per internet i en temps real. Els usuaris podran veure les estrenes mundials en directe de productes televisius produïts per Netflix. Entre alguns títols, figuren sèries com 'Orange is the new Black', 'Narcos' o 'Marco Polo'.

Quin preu tindrà?

A Espanya, Netflix ofereix tres modalitats de subscripcions mensuals. Pagant 7,99€/mes l´usuari podrà gaudir de la plataforma únicament des de una única connexió. Per 9,99€/mes el client podrà disposar de dos connexions en la mateixa llar i una última tarifa de 11,99€/mes permetrà fins a 4 connexions simultànies des de dispositius diferents.

La plataforma, nascuda el 2007 a EEUU com un servei de lloguer de pel·lícules, aspira ara a posicionar-se com l´empresa líder en el fenomen de la televisió per Internet. El fundador de Netflix, Reed Hastings, ha dit que pretén crear una marca global amb les millores sèries de TV i pel·lícules del món.

Un de les avantatges de la plataforma és que "els usuaris podran veure les seves sèries des de qualsevol pantalla: portàtil, mòbil, la mateixa televisió, etc.", assegura Hastings.

Entre les novetats destaca que la plataforma permet una personalització del usuari. El principal directiu de l´empresa afirma "per cada persona que fa servir la plataforma coneixem els seus gustos i a partir d´aquí, desenvoluparem milers de sèries que vagin en sintonia amb tots els usuaris".

Continguts en català

Reed Hastings, no ha descartat que la companyia incorpori la possibilitat de disposar de continguts en català, tot i que ha apuntat que això dependrà de la demanda. A preguntes d'un periodista, el fundador de Netflix ha afirmat que en un principi Netflix produeix en castellà, però que si el mercat creix i existeix una demanda real no seria un inconvenient afegir una altra llengua com la catalana a les seves produccions.