L'escriptora i periodista Empar Moliner va cremar un exemplar de la Constitució espanyola al programa Els Matins de TV3 emès dilluns, mentre criticava la decisió del Tribunal Constitucional de declarar nul·les diverses mesures de l'Executiu català per combatre la pobresa energètica.

En el seu comentari, Moliner va opinar sobre la situació en què quedaran les 895 famílies que es van acollir a la possibilitat d'ajornar el pagament de les factures de llum i gas durant l'hivern i que "ara tornen a quedar exposades al tall de subministrament en cas d'impagament", va dir.

"Per tant s'hauran d'escalfar de qualsevol manera, amb qualsevol llibre que tinguin a mà", va afirmar Moliner en to sarcàstic, moment en què va començar a arrencar fulls de la Constitució mentre comentava: "fan així i ho poden anar tirant en aquest bidonet que tinc aquí i fer-se una espècie d'estufa". La periodista va apel·lar als polítics que "no diuen res", i els demana que pensin "què és més important, si trobar bé cadascuna de les coses que prohibeix el tribunal aquest que vetlla per la Constitució, o si per una vegada en la vida cal pensar en persones concretes que s'haguessin pogut escalfar".

"Mira que bé que crema", va concloure la periodista, que va acabar tirant al bidó el volum complet de la Constitució.

En un comunicat, el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) va informar ahir que investigarà d'ofici l'espai del programa Els Matins de TV3 per l'actuació d'Empar Moliner. El regulador audiovisual vol analitzar si el gag protagonitzat per la periodista vulnera la Llei 22/2005, de 29 de desembre, de la comunicació audiovisual de Catalunya, així com l'adequació de l'espai al Llibre d'estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

El portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, va acusar ahir la televisió catalana "d'actuar de manera menyspreable" i "d'incitar a l'odi", en al·lusió a "l'inacceptable comportament" de la periodista. En un comunicat, Millo va considerar que amb aquest "insultant gest" TV3 ha "avalat" "l'actitud hipòcrita i indecent de la Generalitat, que ha generat maliciosament un conflicte de competències amb el Govern d'Espanya sobre la pobresa energètica".