El programa Sense ficció de Tv3 emet avui a les 21.55 h el documental Ciutat salvatge, que presenta una situació difícilment reversible i alhora destaca el paper que poden tenir les ciutats com a acollidores d'espècies que progressen millor en un entorn urbà que en el seu propi medi natural. En són bons exemples molts ocells migratoris i una espècie crítica per a la continuïtat de la vida a la terra: les abelles.

El documental ha estat produït per Lavinia Audiovisual, sota la producció executiva de Jordi Ferrerons i la direcció de producció de Joan Arañó, amb la participació de l'equip de la cardonina E2S. El cardoní Dani Sala és el responsable de la direcció, la realització i el guió, el manresà Sergio García, del disseny i el grafisme, la solsonina Montse Auguets, de la producció, i la també manresana Marta Ripollès, del suport gràfic. El manresà Xavier Serrano és el responsable de la música original.

Senglars regirant contenidors, gavines ocupant terrats amb agressivitat i cotorres sorolloses. A Barcelona, això no són fets singulars ni extraordinaris. Ciutat salvatge explica un fenomen sense precedents que viuen grans metròpolis: després de segles d'ocupació humana, ara els animals envaeixen la ciutat.